Acasa / Retete Dulciuri / Retete – Raffaello roz

Retete – Raffaello roz

Reteta de raffaello roz reprezinta un desert atat gustos, cat si extrem de aspectuos, in mod sigur cunoasteti bomboanele de acest tip pe care le putem cumpara din comert, urmand pasii de mai sus puteti pregati o varianta a acestora in linistea caminului dumneavoastra. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Timp de pregatire: patruzeci de minute.

Timp de fierbere: patruzeci de minute.Retete - Raffaello roz

Cost estimativ pentru trei portii: cinci lei.

Ingredientele necesare pentru trei portii de raffaello roz sunt urmatoarele:

  • 100 grame orez cu bob rotund;
  • 50 grame sfecla rosie;
  • 100 grame fulgi de nuca de cocos;
  • zece migdale;
  • doua linguri de sirop de artar;
  • doua linguri de pesmet alb;
  • sare.

Modul de pregatire pentru reteta de raffaellor roz va este prezentat pas cu pas in cele ce urmeaza:

  1. Curatati orezul de boabele degradate, spalati-l in mai multe ape pentru a indeparta faina de orez, dar si impuritatile ce pot aparea printre boabele sale. Puneti la inmuiat orezul timp de o jumatate de ora intr-o cantitate suficienta de apa, cu un praf de sare. Cand s-a inmuiat suficient, puneti orezul la fiert intr-un litru de apa, pana cand boabele sale se inmoaie bine. Supravegheati orezul pe parcursul fierberii, bobul sau se va extinde consumand apa, asadar este foarte posibil sa se afume. Gustul de afumat nu poate fi indepartat sub nici o forma, asadar va recomandam sa acordati atentie preparatului la acest pas;
  2. Curatati sfecla rosie, spalati-o, apoi cand orezul este aproape gata, adaugati-o in vasul in care acesta se fierbe. Lasati sfecla sa isi distribuie culoarea in orez, pana cand acesta devine roz;
  3. Scoateti sfecla din apa fierbinte, aruncati-o sau folositi-o in alt preparat;
  4. Puneti orezul la scurs si lasati-l sa se raceasca in totalitate;
  5. Cand orezul s-a racit, amestecati-l cu siropul de artar si pesmetul pana cand obtineti o compozitie omogena si bine legata;
  6. Distribuiti fulgii de nuca de cocos pe o farfurie;
  7. Formati bilute din compozitia de orez pregatita anterior. Creati o adancitura cu ajutorul unui deget in fiecare biluta. Introduceti cate o migdala curatata in bilute, apoi acoperiti migdalele cu orez, in asa fel incat migdala din interior sa fie o surpriza placuta;
  8. Tavaliti mingiutele formate prin nuca de cocos, pana cand le acoperiti in intregime;
  9. Asezati mingiutele intr-un bol si serviti-le de indata ce sunt gata.

Raffaello roz se pregateste usor si nu necesita extrem de multe ingrediente, desertul preparat, asa cum v-am descris anterior, este sanatos, aspectuos si extrem de gustos. Cei mici il vor indragi inca de la prima degustare, va recomandam sa il incercati si va garantam ca veti descoperi un dulce preparat in casa sanatos si savuros.

Va dorim pofta buna!

Despre admin

Administratorul site-ului foodgeek.ro.

Spune-ti parerea

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *