Acasa / Retete Panificatie & Patiserie / Retete – Fursecuri cu unt

Retete – Fursecuri cu unt

Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de fursecuri cu unt.Va invitam sa incercati acest preparat cu proxima ocazie si va garantam ca gustul sau nu o sa va dezamageasca.

Timp de preparare: o ora si zece minute.

Ingredientele necesare pentru patru portii de fursecuri cu unt sunt urmatoarele:

Pentru fursecuri:

  • 100 grame margarina pentru prajituri;Retete - Fursecuri cu unt
  • 100 grame pesmet alb;
  • 100 grame zahar pudra;
  • un ou;
  • un plic praf de copt;
  • un plic zahar vanilat;
  • sare.

Pentru decor:

  • 100 grame ciocolata cu lapte;
  • 50 ml smantana dulce;
  • fulgi de nuca de cocos.

Modul de pregatire pentru reteta de fursecuri cu unt va este prezentat pas cu pas in cele ce urmeaza:

  1. Spalati oul, lasati-l sa se scurga sau stergeti-l bine cu o hartie absorbanta achizitionata din comert. Spargeti oul, separati albusul de galbenus. Bateti albusul cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma ferma ce nu coboara din vasul in care a fost preparata. Bateti galbenusul bine pana cand se omogenizeaza, adaugati in continuare zaharul pudra si zaharul vanilat. Amestecati pana cand compozitia se omogenizeaza, iar cristalele de zahar nu se mai simt in compozitie. Inglobati spuma de albus in crema de galbenus treptat, amestecati prin rasturnare pentru a nu distruge in totalitate textura aerata a spumei de albus;
  2. Intr-un vas incapator amestecati pesmetul cu praful de copt pana cand se omogenizeaza;
  3. Inglobati treptat ingredientele uscate (pesmetul si praful de copt) in crema de ou pregatita asa cum v-am descris anterior. Amestecati cu fermitate pentru a evita formarea de cocoloase. Continuati sa mixati pana cand obtineti o compozitie omogena;
  4. Incalziti cuptorul la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de o jumatate de ora;
  5. Ungeti o tava cu ulei si tapetati-o cu hartie de copt achizitionata din comert;
  6. Adaugati compozitia de fursecuri pregatita asa cum v-am descris anterior intr-un pos, apoi cu ajutorul acestuia spritati prajiturelele in tava;
  7. Introduceti tava in cuptor de indata ce acesta s-a incins suficient. Coaceti fursecurile la foc mediu de circa 160 de grade Celsius timp de douazeci de minute sau pana cand se rumenesc frumos si uniform la suprafata;
  8. Cand sunt gata, lasati fursecurile sa se raceasca pe un platou incapator;
  9. Pentru glazura: Taiati ciocolata cu lapte in bucatele, apoi topiti-o pe baie de aburi. Cand ciocolata s-a topit in totalitate, lasati-o sa se raceasca pana cand devine calduta, apoi amestecati-o cu smantana dulce. Mixati pana la omogenizare, apoi rand pe rand treceti un capat al fursecurilor prin acest amestec;
  10. Presarati glazura de ciocolata cu fulgii de nuca de cocos, apoi asezati fursecurile pe un gratar si lasati glazura sa se intareasca;
  11. Serviti fursecurile de indata ce sunt gata alaturi de o cana de lapte indulcit cu miere, ceai sau cafea.

Fursecurile cu unt se pregatesc usor si sunt extrem de fragede, va recomandam sa incercati acest preparat de fiecare data cand simtiti nevoia unui desert pregatit in casa, desert care de cele mai multe ori este mult mai gustos si mai sanatos decat orice alta varianta de acest gen pe care o putem achizitiona din comert.

Va dorim pofta buna!

Despre admin

Administratorul site-ului foodgeek.ro.

Spune-ti parerea

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *