Acasa / Retete Dulciuri / Prajitura bulgare de zapada

Prajitura bulgare de zapada

Sa nu insele pe nimeni denumirea prajiturii, sa nu credeti ca e o prajitura ideala doar de craciun si pentru evenimente de iarna. Denumirea a primit-o datorita formei si culorii albe, dar poate sa aiba loc pe orice masa festiva, eveniment sau intr-o oarecare zi cand avem pofta de ceva dulce, cremos, gustos.

Prajitura bulgare de zapada

Prajitura bulgare de zapada

Ingrediente pentru aluatul prajiturii “bulgare de zapada” 

  • - 400gr zahar
  • - 8 oua
  • - 8 linguri apa calduta
  • - 250gr faina
  • - 2 linguri cacao
  • - 1 praf de copt

 

Ingrediente pentru crema

  • - 400ml lapte
  • - 4 linguri faina
  • - 200gr zahar
  • - 1 zahar vanilat
  • - esenta de rom
  • - 1 margarina

 

Mod de preparare

 

- albusurile cu 200gr zahar batem spuma tare

- galbenusurile cu zahar se freaca pana devine spumos si se adauga apa calduta

- albusurile batute spuma tare se amesteca cu galbenusurile in care s-a pus faina impreuna cu cacao si praf de copt

- toate amestecate impreuna se coace blatul in cuptor preincalzit, aproximativ 30 de minute

- cand blatul s-a racit un pic se decupeaza cu un pahar cerculetele si se lasa la racit.

 

Crema

 

- se fierbe faina, laptele si zaharul pana devine cremos si se lasa sa se raceasca

- intre timp amestecam margarina cu vanilie si esenta de rom si adaugam si amestecul racit

- cerculetele racite taiem in doua si umplem cu crema, punem crema si lateral (pe exterior), avand grija sa nu le manjim capetele si o tavalim prin cocos razuit

- asezam pe o tava bulgarasii de zapada si deasupra punem glazura de ciocolata de menaj topita.

 

Piscota decupata cu un pahar

Piscota decupata cu un pahar

Bulgare taiat in doua

Bulgare taiat in doua

Bulgare taiat in doua si uns cu crema

Bulgare taiat in doua si uns cu crema

Bulgare umplut si uns pe lateral

Bulgare umplut si uns pe lateral

Bulgare rotit pe lateral in nuca de cocos

Bulgare rotit pe lateral in nuca de cocos

Bulgare decorat cu ciocolata menaj

Bulgare decorat cu ciocolata menaj

Prajitura bulgare de zapada

Prajitura bulgare de zapada

Balog Szabina

Despre Szabina Balog

Szabina Balog
Fiind designer de profesie, pentru mine gatitul este o arta. Imi place sa transform retetele traditionale intr-un mod creativ, folosind imaginatia, ingrediente noi sau un mod artistic de a servi preparatele. Imi place sa gatesc doar ceea ce as consuma cu placere. O mare parte din cunostintele mele i le datorez mamei care mi-a transmis multe retete si informatii generale despre gatit, tin sa ii multumesc pe aceasta cale.

Spune-ti parerea

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *